השאירו הודעה | X

    הסיפור שלנו

    סיפור הצלחה ללא גלוטן

    איך הכל התחיל

    הסיפור שלנו הוא סיפור על חזון, על אמהות ללא פשרות, על אשה פורצת דרך ועל לקחת לימון ולהפוך אותו ללימונדה. ויותר מפעם אחת.
    לפני 24 שנה נולדה לנג'אח ופאדל מפקיעין, בת שניה, יארא. תינוקת יפה ומתוקה שבגיל 7 חודשים אובחנה ללא סבילות לגלוטן, כמו שאומרים אצלינו "צליאקית".
    כשיארא היתה ילדה קטנה חיפשה המשפחה מאפים ומאכלים ללא גלוטן בכל הארץ, מה שניתן היה למצוא רק במרכז הארץ ולא בצפון, ואת המאכלים שקנו יארא לא אכלה, והם נזרקו. אחרי כמה ניסיונות לקנות מוצרים אפויים החליטה נג'אח לקנות את הקמחים המיוחדים ולנסות לאפות בביתה. נג'אח ניסתה לאפות בבית את המאפים המסורתיים של משפחתה כמו פיתות, פיתות עם זעתר,סמבוסקים ועוד ללא הגלוטן. המשימה לא היתה פשוטה, לאפות ללא גלוטן זה אתגר. לקח לנג'אח 9 שנים של ניסיונות להגיע ל 16 מוצרים טובים.

    התפנית

    התפנית קרתה בשנת 2005 כשנג'אח השתתפה בקורס יזמות עיסקית של עמותת "עסק משלך". בעקבות הקורס החלה נג'אח להציע בביתה ארוחות דרוזיות ללא גלוטן ובנוסף למכור את המאפים במקום.
    אנשים מכל הארץ שמעו ובאו לרכוש מוצרים ולאכול ארוחות דרוזיות ללא גלוטן. נג'אח שוב ראתה את ההזדמנות הגדולה והקימה שני צימרים מיוחדים שבהם מוגשות ארוחות ללא גלוטן.
    בשנת 2017 בעקבות ביקוש גבוה ובלתי פוסק למאפים שלה, החליטה נג'אח להתקדם, לצאת מהמטבח הביתי ולייצר את המאפים במטרה שיופצו לכל מי שמחפש אוכל טעים ללא גלוטן. נג'אח גייסה את אחיה רעד פאדול, עד אז מנהל מחלקה בבית חולים, שיגשים איתה את החזון שלה.

    ולאן הגענו היום?

    היום, פועל בתפן מפעל בוטיק למאפים ללא גלוטן העומד בכל תקני הייצור המחמירים ביותר שיש.

    יארא, הסיבה המניעה של כל זה, היא מנהלת השיווק של המפעל מתוך חזון אמיתי שגם צליאקים אחרים יהנו מאוכל טעים טעים ללא גלוטן

    המפעל המשלב עבודת יד עם מיכון מתקדם, מעסיק נשים בלבד, ומייצר בשלב ראשוני זה קו של 15 מאפים חופשיים מגלוטן ומלאים בטעם. בימים אלו אנחנו מתחילים את הפצת המוצרים לחנויות טבע בארץ.

    לרשימת כל החנויות